Как да изберем най-подходящия уред за почистване на лице?

Как да изберем най-подходящия уред за почистване на лице?

12 ноември 2022
  • Сподели:

Красивата кожа е винаги на мода, но за да се поддържа здрава и сияйна първата и основна стъпка е правилното и редовно почистване. Дори да не носите грим, кожата се замърсява и от ключово значение е прилагането на подходящ измивен продукт в комбинация с уред за почистване в зависимост от типа и състоянието на кожата. Но как да изберем? В следващите редове сме ви подготвили топ 5 най-добри уреди за почистване на лице в домашни условия според тенденциите за 2022г:

 

По-често срещано е да се намери уред, който почиства само чрез вакуум. Но при нас можете да намерите и подобрената версия на най-нашумелите уреди за почистване на лице. Уредът с вакуум и аквапилинг за почистване на пори комбинира не една, а цели две от топ техниките предпочитани от редица дами. Заменя мануалното почистване на черни точки, като има и функция за "измиване на порите" с чиста вода (аквапилиг). Снабден с контейнер за чиста и използвана вода, уредът запазва високата хигиена и спестява доста пари от сравнително скъпите процедури при козметик. Естествено професионалното оборудване и прилагането на тези почистващи техники от обучен специалист са на значително по-високо ниво, но уредът с вакуум и аквапилинг е едно бюджетно решение, което постига повече от задоволителни резултати.

 

Ултразвуковите шпатули се смятат за по-малко инвазивния метод на почистване в сравнение с вакуумните уреди. Чрез натиск се отстраняват замърсяванията по кожата, а утразвукът помага за стягане и повдигане на кожата. Ултразвиковите терепии и почистване са изключително ефективни при акне. Също така този тип уреди могат да се използват за пилин и нанасяне на козметични продукти. При процедура с шпатула се премахват както черните точки, така и мъртвите клетки по цялата повърхност на кожата на лицето.

 

Този тип уреди са класически вариант за уред за почистване на лицето, тъй като комбинират по няколко проставки и обикновенно чрез ротационно движение почистват кожата. Използват се директно с измиващ продукт, като приставката се избира според моментната нужда на кожата. Могат да се намерят както по-бюджетни уреди изпълняващи тези функции, така и по-луксозни изпълнения и съответно цената отговаря на качеството на изработка на уреда.

 

Има различни уреди, които могат да се използват за почистване, но не са много тези, които са водоустойчиви и се използват за масаж на лицето. Електрическата четка за почистване и масаж SkinTime е изработена от изключително мек хипоалергенен силикон и с помощта на въртящи се магнитни глави осиурява маскимален комфорт и релакс след изморителен ден. Малки силиконови влакна внимателно почистват кожата, като измиването може да се съчетае с масаж и/или вибрация. Уредът е снабден със собствена поставка, за лесно и удобно съхранение.

 

Доста често се срещат различни комбинации от функции комбинирани в един уред. Могат да се намерят редица уреди, които съчетават почистване и LED светлинни терапии, дори и RF (радиочестотен) лифтинг. Определено е доста удобно решение, но самата почистваща функция не оптимално оползотоврена. Това от своя страна е абсолютно очаквано, тъй като тези уреди няма как да бъдат пригодени за работа с вода (или поне не тези за домашна употреба). Многофункционалните уреди обикновенно с функция за почистване на лицето обикновенно са две основни разновидности - със затоплящо почистване (след измиване, само с помощта на памучен тампон) и/или чрез синя LED светлина, която има по-скоро антибактериално действие и не може да се използва за стандартното измиване. Хубавото при тези уреди, е че можете да се възползвате от няколко процедури само с един уред.


Като заключение можем да кажем, че почистването винаги трябва да е съобразено с типа кожа, да е с подходящ измивен продукт и да е редовно. Поддържането на уредите също не бива да се подценява - правилното съхранение и спазването на инструкциите за употреба (с или без вода) удължава живота на уреда и помага за оптимални крайни резултати.