Най-подходящата възраст да започнете с грижата за кожата?

Най-подходящата възраст да започнете с грижата за кожата?

20 октомври 2021
  • Сподели:

Изграждането на рутина при грижата за кожата е от изключително значение за поддържането на здрав и сияен вид. Не е необходимо да се използват множество силни козметични продукти, важното е те да са съобразени с нуждите на кожата в зависимост от моментното й състояние.

 

Противно на много очаквания, грижата за кожата може да започне още на 12 годишна възраст. Използването ежедневно на подходящ измивен продукт, овлажняващ крем и слънцезащита през деня са идеални за тийнеджърската възраст. Около 20 години вече може да се започнете с добавянето на превантивни анти-едж продукти, като антиоксидантни серуми и кремове, които да защитават кожата от вредните влияния на околната среда, да забавят процеса на стареене на кожата и да помогнат в борбата с намаляването на производството на колаген. След навършването на 30 години вече рутината може да включва продукти с ретинол или ретиноиди, които се борят по-агресисивно с наличието на финни линии и бръчици. Този тип рутина може да се следва до около 40  и дори след това, като наборът от козметични продукти да бъде обогатявана с различни типове серуми, кремове според нуждите на кожата.

 

Най-важните типове продукти за грижа за кожата на лицето:

Измивен продукт: Много дерматолози подкрепят твърдението, че грижата за кожата започва от нейното почистване. Ние сме абсолютно съгласни и смятаме, че измиващите продукти са от изключително значение. Тяхната роля е да премахнат нечистотиите от кожата като омазняване, грим и други замърсявания, като същевременно не я пресушават. 

Ексфолиант: Този тип продукти са за по-дълбоко почистване. Имат абразивни частици, които премахват мъртвите клетки често придаващи сивкав вид на кожата. Също така след употребата на ексфолиант, използваните козметични продукти се абсорбират по-добре от кожата и ефектът им се засилва заради по-дълбокото проникване.

Серум: това е продукт с висока концентрация на активни съставки. Тъй като процентното им съдържание е високо, винаги се препоръчва да се направи т.нар. “рatch test” - да се нанесе малко количество от вътрешната страна на дланта и да се изчака 24 часа. Ако не се проявят дразнения, може да се използва и върху лицето.

Съществуват различни видове серуми като популярни са с витамини, хиалуронова киселина и такива с комплекс от съставки. Коесистенцията им също може да варира – гелообразна, под формата на крем, течна. SkinTime предлага иновативаен серум, който е коктейл от висококачествени компоненти носещи озаряващо действие, като междувременно хидратират, предпазват кожата от UV лъчите и я подхранват. Можете да прочетете повече за нашия серум SHINE OUT! тук.

Маска: Маските за лице са един от най- полулярните продукти в сферата на грижата за кожата. Имат разнообразна форма, действие и ефект. Използват се с цел бързи резултати, а препоръчителната им употреба е 2 пъти в седмицата. SkinTime предлага уникална комбинация от витамин C, хиалуронова киселина и различни масла съчетани в маска за лице с инстантен озаряващ ефект. Повече за действията на нашата ILLUMINATING FACE MASK WITH INSTANT EFFECT можете да прочетете тук.

Крем: Безспорно една от най-важните стъпки в грижата за кожата е кремът за лице. Има редица разновидности, обогатени с различни съставки като хиалуронова киселина, витамин Е и много други. Най-често използваните и препоръчваните са овлажняващите кремове за лице.

Слънцезащита: набира популярност последните години, тъй като слънцето става все по-вредно. Дори и в града, множество експерити горещо препоръчват употребата на слънцезащитен фактор  (SPF 30 или по-висок). Този тип козметика е създадена да предпазва кожата от UV лъчите и да се борят с преждевременното състаряване на кожата.

 

И тук отново стигаме до въпроса – кога да започнем с грижата за кожата на лицето? -  Веднага щом осъзнаете нуждата от нея :)