Уреди за лице с EMS (електро-мускулна стимулация)

Уреди за лице с EMS (електро-мускулна стимулация)

30 декември 2022
  • Сподели:

 

История на EMS технологията

Електро-мускулната стимулация има различни приложения и то не само в козметичните процедури. Всъщност методът е открит още 1791г от Луиджи Галвани, който стимулира мускулите на жаба с нискочестотен ток. В последствие започват редица опити и изследвания в областта. Технологията започва да се използва в космонавтиката - за трениране на космонавтите да издържат суровите условия без гравитация, започва да се прилага и в спорта. Професионалните спортисти използват метода при подготовка за олимпийските игри и показва изключително добри разултати.

Така стигаме до приложението в индустрията с уредите за красота. В пазарната мрежа могат да се открият множество разновидности на апарати съчетаващи EMS с други технологии, които засилват положителните ефекти върху кожата.

 

Kакво представлява електро-мускулна стимулация?

Уредите с електро-мускулна стимулация изпращат нискочестотен ток, който прониква в кожата и се усеща леко "боцкане". В зоните, където е по-дебела кожата (например на челото), може да не се усеща така силно, както в учатъците с по-фина кожа (около устните, назолабиалните линии). Методът е абсолютно безопасен, а също така и много ефективен.

 


Как влияе EMS върху кожата?

Положително! :) Това е казано на кратко, но нека разгледаме малко повече темата.

Електрическата стимулация активира кръвообръщенито и клетките започват да се снабдяват с нови хранителни вещества. Регенерира се естественото производство на колаген. Така се забързват и възобновяват редица процеси в кожата, които я правят видимо по-свежа и еластична. Също така, помага за намаляване на оздравителния процес при акне и свива порите.

Тази технология влияе и при така наречената "портокалова кожа". Подобно на аеробните движения, елетро-мускулната стимулация подобрява лимфния поток, забързва циркулацията на кръвта и по този начин локализирано се разграждат мазнини. Това е една от най-ефективните антицелулитни терапии.

 

Уреди с EMS, кой да избера?

EMS терапията може да се намери при различни типове уреди. Ние ще разгледаме основните, които също така можете да откриете на нашият сайт:

  • Шпатула за лице - След почистване на запушени пори чрез ултразвукова шпатула, EMS е идеална терапия като последна стъпка. Вече отворените и почистени пори се затварят от електрическите импулси и скъсяват процеса на оздравяване на кожата, придавайки по-свеж и здрав вид.
  • Многофункционални уреди - Обикновенно EMS функцията се комбинира с LED фотонна терапия, за по-добър ефект. Уредите от по-висок клас, като Уред за подмладяване с EMS, RF, LED - Premium могат да съчетаят повече от една работна глава. Други чудесно предоставят богат набор от функции на по-достъпна цена, без да отсъпват по качество - Многофункционален уред за ревитализиране на кожата - EMS, RF, LED терапия. Eдин от най-предпочитаните уреди на пазара е съчетаването на HiFu и EMS, тъй като това са две от най-ефикасните технологии при борбата с бръчките.
  • Антицелулитен уред с EMS - този уред може да се използва като за процедури за лицето, така и за тялото. Това е възможно поради наличието на по-широка работна глава и диоди, които можете да разположите на различни участъци и да работите за 3 зони едновременно.
  • EMS масажна постелка за крака - още едно чудесно приложение на електро-мускулна стимулация. След дълъг и уморителен ден, отпускането на краката и намаляване на отоците може да се постигне само за няколко минути. А защо не и в офиса? :) Лесно преносима, можете да я вземете навсякъде.
  • Електрически акупунктурен масажор тип писалка - EMS технологията е идеална и за точков масаж за облекчаване на болки от различен характер. Уредът разполага и с по-широка приставка за масаж на лице и разкрасителни процедури.

 

Който и уред да изберете, не забравяйте, че е важна редовната и умерена упортеба - всеки ден по не повече от 10 минути (за EMS функция).

 

Надяваме сме били полезни :)

Екипът на SkinTime